Skip to content

ceragem?

January 9, 2010

Aku selalu ada serius backache bila masa aku duduk terlampau lama di meja.Be it to study,makan,layan cerita (sambil duduk),buat fyp 😛 dan laen laen. Sakit melampau sampai aku stress. Mungkin orang laen pun selalu juga sakit-sakit belakang bila buat kerja macam ni,tapi yang aku pelik aku akan sakit at the same spot.Memang situ je lah yang sakit,tempat laen takde pun.Bila ditekan spot tu,rasa berdenyut-denyut. Oh~ Aku rasa tulang belakang dah dislocated kot,takpun tempat tu banyak angin,haha.

Till yesterday, sitot ym aku cakap pasal ceragem. A bit confused,apa itu ceragem? Aku malas nak elaborate, copy paste dari dia punya website je.

CERAGEM International, Inc. is the largest provider of high quality “Thermal Massagers” in North America. Ceragem Thermal Massager is our flagship product and our goal is to continue originating scientific health products that promote healthy, everyday living for people of all ages.

At CERAGEM International, Inc., we value the needs of our customers and we are committed to achieving total customer satisfaction by following our company credo: Love, Service, and Kindness. We pledge to continue our efforts through research and development to bring you new and innovative, high quality products. We invite you to visit a retail distribution center and experience first-hand, the benefits of the CERAGEM, Automatic Thermal Massager today!

Tapi,from what I read,this thing originate from Korea.Whatever it is,ceragem is where they provide a katil for you to massage your body efficiently. And what I like the most,is its unlimited free trial yang memang sumpah tipu gila if korang cakap tak suka barang free.Haha.Bak kata sitot,the centre provide free service which is located at Lembah Kelang, seperti di Shah Alam, Cheras, Sri Hartamas, Subang Jaya and Taiping. Aku sudah goggle map (semangat baii) paling dekat is either at pj,cheras or subang. What’s differ is the traffic jam lah kot.Nak pergi subang,kena lalu bulatan kewajipan which is,as we all know,the most heavy traffic roundabout.Ikut mana selesa.

Since the katil use FIR (far infrared) so it is advisable to wear light colour clothes during your visit to the place (white especially) so senang infrared serap masuk. Dulu,aku pernah beli inner infrared bajet untuk kurus tapi pakai sekejap je.wahaha.Malas.Tapi benda tu bagus lah pakai untuk kurus since its equip with IR. and this ceragem katil pun ada IR,mana tahu boleh kurus jugak? X)

Aku ada baca testimonial pasal users ceragem ni and they all said that it is good.Boleh hilang sakit badan and sakit-sakit kronik. Nak cubaaaaaaaaaa.

If ada masa insyaAllah nak cuba.Dah tak tahan sakit belakang ni.Cabut tulang buat sup kang baru tahu.Iskh3.

Till then.

ps:fyp kena present lagi satu minggu,tapi still bermalas-malasan.

ps:azam baru starting esok sejajar dengan pertambahan umur tomorrow^^

Advertisements
9 Comments leave one →
  1. cikcham permalink
    March 8, 2010 5:11 pm

    saya ada sakit saraf di tengkuk…ada di C3-c7, bila mula-mula kena dulu berdenyut bagai nak bunuh diri. tak boleh duduk tegak jer. bila sakit kena goyangkan badan baru kurang sakit. doktor suruh makan ubat dalam masa seminggu kalau tak baik kena bedah. ayah cadang pergi pusat ceragem di hartamas selama 4 hari berturut2. ayah bawak naik motor usang dia setiap hari lepas subuh. pernah redah hujan jugak..alhamdulillah, lepas 4 hari sakit terus hilang…dan rasa denyut dah tak de lagi…ceragem bagus la. ada yang lumpuh pun boleh jalan dengan izin Allah jua..urutan batu jed tu boleh betulkan kedudukan tulang dan panas batu jed tu boleh betulkan edaran darah pada saraf..

    • mysourha permalink*
      March 9, 2010 7:43 pm

      thanks cikcham dgn testimonial awk 🙂 hrp sy dpt try ceragem ni jgk dlm ms yg terdkt ni,ehe

    • MARIAM NAIM permalink
      November 5, 2010 4:41 pm

      Hai…
      Salam sejahtera… AnNyongHaseyo…
      Memang ceragem ni best.. Baik untuk org yang ada masAlah kesihatan. selagi urat saraf xputus dan aliran darah tak pecah lagi memang ceragem boleh tolong.. yang menyembuhakan jangan lupa tetap DIA yang satu.(ALHAMDULILLAH)
      Marilah kita bersama-sama pergi ke 9 center ceragem. terutama center subang…(coz.. saya ada disana). banyak penyembuhan yang dapat saya lihat. kadang kala ada juga rase bangga dapat tolong org sakit.. baru baru ni ada seorg penguna yangmenghadapi masalah kolestrol yang bacaannya 10 tetapi setelah pakai sebulan turun jadi 2.3. amat bagus kan..Satu lagi , pengguna hadapat masalah buahpinggang, bacaannya kriteninnya 377 selepas guna 4 minggu turun jadi317. doktor pun terkejut… syukur dan tahniah katil ceragem sudah banyak membantu.. pelbagai bangsa, agama, dan warna kulit.. janji..MEIL MEIL OSEYO…
      WASSALAM… 03-56345151

  2. Shalahuddin permalink
    May 31, 2010 9:51 am

    Saya ingin memiliki alat Ceragem, dimana bisa saya beli dan berapa harganya ?

    Terima kasih

    • MARIAM NAIM permalink
      December 25, 2010 9:20 pm

      saya menguruskan center CERAGEM di subang jaya.. sesiapa yang berminat boleh call saya . terima kasih.. 03-56345151

  3. yasmin mat nazri permalink
    June 7, 2010 2:20 pm

    Salam semua, buat pengetahuan semua yang berminat tentang ceragem, center2 untuk customer datang kat area KL ni ada empat iaitu cheras,PJ,Subang dan Kepong. Ada satu kat Ipoh, Georghtown dan juga Butterworth. Center kat Taiping takde dah…

    Alhamdulillah berkat izin Allah, ceragem mampu sembuhkan macam2 jenis penyakit… termasuk stroke, lumpuh, buta kerana kencing manis, busung dan sbgnya.Ini bukan magic tp ceragem punya 5 prinsip termasuk chiropractic, moxibustion,massage,acupressure dan FIR. kelima2 prinsip ini akan meransang tubuh kita untuk kembali menjalankan fungsi tubuh dengan betul, membersihkan darah, membuang kolestrol, memberbetulkan tulang belakang dan tulang pinggul, mem’perhidupkan’ saraf2 yang terhimpit oleh tulang belakang.

    Ceragem tidak membekalkan ubat pada tubuh, tetapi dia meransang tubuh agar menjalankan fungsi badan dengan baik lantar menjaga kesihatan tubuh.

    Bagi yang berminat untuk mencuba boleh ke center2 ceragem. anda akan dapat babnyak maklumat di sana bagaimana kita dapat mengembalikan keupayaan badan untuk terus menjaga kesihatan.

    untuk pertanyaan sila hubungi 03-62527107, HQ ceragem.

    Wassalam.

  4. dodi permalink
    June 28, 2010 10:24 pm

    alhamdulilah…terapi ceragem membuat kadar liver saya menurun…meski di bantu obat juga…terimakasih ya allak SWT .. sesungguhnya engkaulah maha penyembuh……

  5. dodi permalink
    June 28, 2010 10:25 pm

    terimamaksih ya allah SWT…….

  6. December 22, 2010 11:49 am

    salam..ingin tahu, ceragem subang jaya center.. dia bukak dari jam berapa sampai jam berapa? malam dia bukak x?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s