Skip to content

mrsm gerik itu indah.

June 12, 2008

dearie bloggie,

As i was passing by my former school,mrsm gerik when i was on my way back to terengganu,i’d flashback many things.Things that happened when i studied there.Some things i’d never regret doing it,and some other things that might cost me a life.Well,there’s lot of bittersweetness in that.
things I remembered most;

  • bukit nasah kenayat is sangat lah popular with the story about askar jepun yang berperang time dulu-dulu.So,nak dijadikan cerita,every 31st of august,orang akan cakap hantu jepun akan kawad kaki in our hostel.Furthermore,ada hantu jepun terbang la,apa lah.Semua version nak scary punye lah.So,I’d decided with my roommates to stay up after 12am that night,nak usya hantuuuuuuuu kawadddddd.Penat tau panjat lubang atas pintu bilik nak usya kot kot hantu dah keluar.But by the end of that night,nothing’s happened.Ahhhhhhh,kecewa at that time.Memang dulu agak excited.But,if sekarang orang tanya aku,nak jumpa hantu lagi,I would defenitely say 150% NO.
  • I’m not very sure la if i’m very otai gedik selamba person as I’d been cop by akak senior form 3 (by that time I was form 1) as budak otai.Maybe sebab time tu geng dengan izma and nabilla,so we’d been cop by that name.Suka hati le.By the way,dulu form 3 time tu ramai gila yang cun cun and handsome oke.Gila cam rasa nak jadi macam dorang.Aku mengaku la agak memuja-muja and excited bila jumpa form 3 time tu (gila bab* la poyo nye) pastu ada crush dengan sorang abang ni,aku rasa dia class 3 aman kot,eh,ke 3 ceria,tak hengattt pula aku.Tapi nama dia abang haikal la yang pasti,hahah.Tapi abang ini tidak berapa fofular,senyap senyap je.Orang cakap lay low gituuu.
  • for 2 years belajar subjek agama under ust rahim.Memang banyak betul kenangan dengan dia.Yang pahit,yang manis,semua jenis rasa ada.Tapi aku memang seronok belajar dengan ust rahim sebab keberkesanan beliau dalam mengajar budak-budak ni memang superb.Ayat dia semua power.tapi time form 3 memang agak perit sebab beliau isyhtihar perang dengan class kami.And,dia tak nak mengajar class kami.Lepas tu sampai ke pengetahuan cikgu HEP,aku (as penolong class) telah dipanggil oleh cikgu HEP ini untuk menerangkan situasi yang telah terjadi.Aku pun cerita yada yada yada,then ust rahim agak bengkeng dengan apa yang telah berlaku.Katanya belum ada lagi student yang berani buat report dengan apa yang telah kami lakukan.So,nak tak nak,beliau terpaksa mengajar kami juga,tapi dia ada style dia yang tersendiri.Belajar dengan whiteboard.I mean,he’ll jot down all the important things at the whiteboard,tulis sampai muntah without any explanation from him and then,lepas habis tulis,beliau ciao.macam itu sahaja.Cool huh.Then incident beliau tolak meja anas gemang sampai meja itu terhempap atas dada anas adalah aksi paling ganas dia pernah lakukan,huehue.But,terima kasih ust,kerana anda,saya berjaya dapat A subjek agama Islam time PMR,ehe.

*byk lagi cerita pasal ust rahim,tapi biar lah takat ini aja*

  • ye,dulu aku hampir hendak masuk JDM (jemaah displin maktab) kerana sebuah buku.We wrote a story in it.A story about student life.Aku menulis cerita dalam buku itu bersama dengan 8 orang rakan aku yang lain.Tapi,ada seorang rakan ku ini telah menokok tambah cerita mengenai perkara yang agak tidak senonoh atau lebih kurang agak ‘porn’ bagi budak-budak besar kami time tu (waktu itu masih form 2) lalu buku itu telah jatuh ke tangan yang salah,lalu sampai ke pengetahuan cikgu asri.Paham-paham aje la cikgu asri mcm mana.Buku itu dirampas.And then,the book was nowhere to be found.Yang aku tau,cerita pasal buku itu kecoh dikalangan cikgu.Ada cikgu yang cerita pasal menda ni dalam class dorang,hadoi.At that time I was like berserah saja pada takdir.Kalau masuk JDM pun,paling-paling kurang kena buang kan,takde hal lah tu.Haha.But lastly,cerita tu senyap macam itu je.Syukur alhamdulilah.
  • Bilik aku pernah hampir kena sita dengan warden block aku,why?only budak-budak bilik aku yang tau,hueheueheueheehe.
  • Mama yati mengenali aku sebagai seorang yang sangat outspoken dan agak kurang hajar.
  • Cari gaduh dengan junior-junior,bes woooo.
  • Habit aku dan roomates aku dulu was everytime nak tidur,after lights off,kami akan mengangkat katil untuk disambungkan dekat katil awanis and siah,pastu tidur berempat.and,time kitaorang duduk bertiga je (siah takde) kami suka angkat tilam letak tengah-tengah bilik and tidur situ.And tak semena-mena one day,masa dah nak get ready untuk tidur,tiba-tiba dengar suara mama yati dari tingkap bilik kami “kamu semua tidur lah atas lantai lagi lepas ni,katil-katil semua dah tak payah letak dalam bilik kamu ni” cuak gak laa,iskh444,nazi betul mama yati ni.
  • tilam bilik aku pernah ditarik keluar bilik,sebab katil tidak dikemas,huahua.
  • Aku pernah mengikuti kem di lata kekabu,khas untuk budak-budak yang bermasalah,hohoh.
  • Di mrsm gerik la aku jumpa cinta pertama,ewah,takde lah,bukan cinta pertama,tapi first time la bercinta dengan agak serius,tapi aku rase takde la serius mana sebab pastu clash,wahaha.Berchintun dengan my own classmate.Nama?dirahsiakan untuk menjaga hati orang-orang yang terlibat (hati dia,his current gf etc etc) tapi sekarang,no feeling at all,hilang tanpa ada bekas,ahahaha.But we separated cara baik punya,takde gaduh-gaduh pun.
  • mrsm gerik selalu takde air,toloooooooooong toloooooooooonggggg.Ambil air dekat belakang rumah staff,isi dalam baldi.Pastu jalan laju-laju nak balik ke hostel.Berat kot baldi dengan air,warghh.Lama-lama jadi tough oke,ade muscle sume,wahaha.Tapi sometimes mandi kat toilet cikgu dekat class pun ada gak,iskh44,sadis betul.Toilet kat hostel tu memang tak boleh nak direnung dah time air takde.Kotor nye,huwaaaaaa.If ingat sekarang,boleh muntah darah aku.
  • Result aku time kat gerik dulu takde la superb bebeno.Biasa-biasa ajaa.Kata la aku class 3 gigih,ehe,clas second last.Tapi seronok duduk class tu,rasa macam no pressure at all.Classmates semua sempoi-sempoi aje,I like~ Tapi time result PMR keluar,class kitaorang paling gempak kot.I mean among class ehsan,fajar,gigih and hebat,class aku result paling gempak~ hoyeahhh.Paling tinggi students dapat 8A,ngehahaha *bangga for a moment*
  • Dulu time form 1 pernah try pemilihan wakil maktab untuk bola jaring,pastu tak dapat,pastu frust,pastu takmo main dah,haha
  • Dulu suka gila makan nasi lemak pengakap oke.Gila sedap.I repeat,nasi lemakkkkkkkkkk,makan malam pula tu,mana tak badan naik,ngahahaha.Tapi aku dengan roommates aku lain sikit,kitaorang makan nasi lemak kuah budu,ehe.
  • Dulu ada kes wabak demam apa mende entah,melanda maktab.Ini serius punya sakit.Orang semua muntah-muntah la,apa la,demam panas la.Iskh iskh.Semua orang sakit kot.Memang kosong la class.Tapi aku selamat,I wonder why,ehe.Sihat walafiat je aku.Budak class aku yang datang,just 8 orang.Yang lain semua masuk sickbay.Wohoooo.Imunity kuat aku ni,ehe.

Orait,cukup lah flashback,ini antara peristiwa yang aku ingat dan memberi kenangan yang agak lah mendalam dalam diri aku ini.Later pula.

oyhhh,atap merah,time aku atap biru,huduh je,iskh33.

di sinilah aku usya ex aku tunjuk skill main bola sepak,kahkah.

i’ll remember this,DS,tempat aku berlari-lari anak untuk mengambil makanan,huahua.

Advertisements
21 Comments leave one →
  1. sikurus permalink
    June 12, 2008 10:41 pm

    hoho aku igt aku dh cukop s***n kt skola lu…rupenye mai yg senyap2 ni pon taiko abes time skola haha.. oh ye..aku wondering nape ust rahim le perang senyap ngn korg.. aku time skola lu penah gk.. kang aku nk ko cte ah haha:P

  2. mysourha permalink*
    June 12, 2008 10:50 pm

    skin:time kat gerik je aku kuang hajo,pastu masuk taiping,aku jd skema gile okeee,hahaha ust rahim garang tu,die mmg otai,tp aku syg die,ihi~

  3. June 14, 2008 3:10 pm

    aehahahahahahaha…
    aku nak wat jugak ah!
    aku repot ustaz rahim weyh…
    die kawen ngan sepupu aku tuh!!!
    aehahahahahahaha…. 😛

  4. June 14, 2008 4:21 pm

    mai pas nie cte pasal mrsm taiping lak.

  5. mysourha permalink*
    June 14, 2008 9:02 pm

    zul:eh,sirius ke?eh,tu kazen ko ke?eh eh eh,knape aku xtaw ni,tp,emm,aku rs aku mcm pernah dgr gk,eheee,igt igt lupe dow.Eh,ko slalu la ekh jpe ust?waaa,rindu btoi die,tp aritu time reU die agk nye mmg da x cam aku dah,sedeyh btol.

    fariez:ehe,mrsm taiping ekh,akan dibuat iAllah 😉

  6. June 16, 2008 11:27 am

    aku lagi rela die xknal..
    aehahahaha..
    setelah insiden aku ditampar olehnya..
    aku balas dendam dengan mencubit anak2 nye yang chomel..
    ahahahhahahaha..
    tp die best n aku masih takut ngan die..
    geez!

  7. June 16, 2008 5:25 pm

    haha..aku mmg sgt igt insiden bilik nk kena sita tu! malu sehh sume org tau bilik kite bsepah! ;P bile ko citer sume2 nih baru aku prasan yg kite2 ni sume agak notty erk kt skool dlu..tp asal dlu rase cam baek je? hihi..

  8. mysourha permalink*
    June 16, 2008 9:25 pm

    zul:OMG,baru teringat,ko pernah kne tampar dgn ust,eh eh,sape lagi ekh kne tampar?atep kne x?hahah.Yup,anak2 die comey,ikot bini die kot comel,tp ust rahim pn nsem gk ape,ehe.Ape yg ko nk takot ngn ust,die baek kot. 😛

    wanis:wah wah,aku igt kn aku taknak gtaw sbb ape bilik kite hampir kne sita,tapi ko da gtaw siap,ahaha,yeshh,blik bersepah,maklum le time tu bdk2,bkn amek kesah sume mnde 😛 (self defense) mmg sume notty pon,tp ko baek sket,ak jahat lbey sket,tp same je kite,satu kepaleee,hahaha.

  9. June 18, 2008 12:05 pm

    mmg la baek.. aku je yg fobia kowt..
    aehahahahaha
    ntah laa.. aku je kowt kene.. isk.. sadis tol..

    alaaa…

    the Confession of Anak Dara Bilik Bersepah.

    Ahahahahaha (gelak dgan jahat)

  10. June 24, 2008 1:10 am

    DS..SIckbay..JDM
    the words not to forgotten.
    so far aku lom lg ter’nak masuk JDM r..huhu
    tapi aku penah gak “tarik” vice pres BWP ngn viceLDP smpai dorg nages.hehe:P

  11. mysourha permalink*
    June 24, 2008 10:38 am

    intan:eh eh,ko pn mrsm gk ke dlu?ahaha,canne aku tataw weh,hihi,ko wat kes ape smpai vp bwp nanges weh?gile otai ko dlu,hahaa

  12. dayat permalink
    October 18, 2008 1:39 pm

    hye! gua dulu pn x gerik gk! haha. gerik best kn? best bg mereka yg nakal sbnrnya.

  13. mysourha permalink*
    October 21, 2008 11:48 am

    dayat:LOL,mmg bes pn grik tu,byk bittersweet nye,ish4444,sape2 yg x nakal time study kt mrsm grik dlu mmg rugi ahh,hahahaaa,byk kott pengalaman jd nakal compare to jd bdk nerd,teheee XD

  14. November 20, 2008 4:02 pm

    now i am stuying in msm gerik

    • mysourha permalink*
      March 15, 2009 7:06 pm

      yeah,good for you,its the most expensive experience you’ll get from mrsm gerik,believe me 🙂

  15. March 15, 2009 10:04 am

    ush gnpak gak akak nie…..
    skrang ustad rahim oke jer…..
    akak skang study kat ner???

    • mysourha permalink*
      March 15, 2009 7:13 pm

      ust rahim tu da rmai sgt anak,tu psl die da cool down,time ktorg dlu die xkawen lg,hangin je memanjang 😛 akak *huiyo bajet akak,kahkah* study kt MMU cyber 🙂

  16. rayasea permalink
    March 17, 2009 1:40 pm

    saya pelajar form 1 mrsm grik.kenapa nmpk lain smcm……..

  17. steam eye batch 16 permalink
    March 20, 2010 3:11 pm

    now i m was here

  18. paan permalink
    September 16, 2011 9:14 pm

    sya pelajar mrsm gk form 1 2011….
    best gak dgr cerita akak …
    nama kelas pun da brubah …

Trackbacks

  1. mrsm taiping. « Me Maiself and I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s