Skip to content

ach-tung!

rindu la.haih.

March 1, 2014

Salam readers :) 

Oh my my my…for how long i did not update my blog? its really been awhile ya? Sinceeeee i’ve been venturing in small business by selling goat’s milk, i really would like to take any chances be it in facebook, instagram, twitter and all to do the marketing heeee. however, it all started when i found out i was preggy (btw i’m having miscarriage, blom ade rezeki lagi,insyaAllah one sweet day :)) so during that time, i was goggling around here n there.. food intake whats good,whats bad during pregnant, yelakan u mesti lah nak beri yang terbaik utk bakal anak u. until i was stumbling upon the fact that drinking susu kambing is much beneficial than susu lembu. then i found out ramai jugak yg dah realize this fact. 

Susu kambing actually is the second best milk after susu ibu. with its composition and nutrient of the milk dah lebih kurang macam susu ibu, so for me its better to consume this milk and it is good for all lapisan umur..orang bujang, dah kawin, tgh pregnant, ada anak, utk anak kita sendiri, utk mak ayah kita. i nak terang kan the khasiat of this milk memang banyakkk sgt but i’ll sum up some of the khasiat and important of minum susu kambing: 

 

Kelebihan Susu Kambing

– Paling hampir dengan susu ibu (minuman terbaik di dunia selepas susu ibu)
– Para Nabi meminum susu kambing dan membela kambing (membela dan meminum susu kambing adalah sunnah)
– Tiada dijangkiti penyakit kambing gila (yang ada hanyalah penyakit lembu gila)
– Kurang dijangkiti penyakit kuku dan mulut berbanding lembu
– Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat
– Susu kambing lebih mudah dihadam kerana ia hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam

Khasiat SUSU Kambing

– Penyakit demam kuning (ibu yang tengah berpantang, sekiranya anak mengalami demam kuning, ibu boleh minum susu kambing ini dan breastfeed anak,insyaAllah anak akan sembuh dr jaundice) 
– Penyakit lemah jantung
– Penyakit darah tinggi
– Penyakit migrane/kerap merasa pening kepala
– Penyakit sendi, sakit urat saraf dan buah pinggang
– Penyakit batuk kering atau TB
– Penyakit yang menyerang jantung, limpa dan hati seperti hipertitis
– Penyakit saraf dan tulang belakang yang dialami bila usia semakin lanjut
– Cukup bermanfaat bagi mereka yang mengalami lemah tenaga batin
– Sesuai diminum diwaktu pagi (sebelum bersarapan) dan malam (sebelum tidur). Jangan guna air panas kerana boleh merosakkan khasiatnya. Bancuh dengan air suam sahaja

Susu Kambing Adalah Yang Terbaik Selepas Susu Ibu

– Membantu dan menguatkan sistem imunisasi tubuh
– Bersifat alkali bukan asidik
– Sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi dalam kandungan sampailah kepada orang tua
– Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan
– Mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah
– Mudah dicerna (menyerap dalam tubuh badan) dan tidak menyebabkan alahan
– Membantu melancarkan sistem penghadaman dan permasalahan usus
– Merawat dan menyembuhkan penyakit kanser, demam kuning, gastrik, ulser, buasir, asthma (lelah), migrain (sakit kepala), penyakit kulit, insomia (sukar tidur), senggugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gout
– Menguatkan jisim tubuh yang sihat (tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf
– Memulihkan tenaga batin dan awet muda

 

Bab menguat kan sistem imun tu, memang insyaAllah jika Allah izinkan kita utk sembuh.Mase start minum susu kambing ni, i ada sakit batuk2 nakal yg berpanjangan (nak dekat sebulan jgk la) keep on batuk sampai x selesa especially bila waktu sejuk. then i start to make it as a habit minum 2 kali sehari. then alhamdulillah batuk tu dah takde. yeay me! 

the only thing why org tak suke minum susu kambing is because of its bau. yerp..bau kekambingan tu yang tak menahan. but fret not, produk yg i jual ni insyaAllah memang takde bau kambing, and it comes with 4 delicious flavour. Perisa asli, vanilla, strawberry, honey cocoa and honey cocoa minda. Semuanye sedap ya Allah :) 

If berminat, u guys can msg/whatsapp me at 0125061740 to order🙂 i can give you special discount if u buy banyak2. hehe. 

Susu kambing asli (tanpa bau,tanpa gula) : rm35

Strawberry : rm35

vanilla : rm35

honey cocoa : rm22

honey cocoa minda : rm25

 

ImageImageImageImageImage

sy menang octo,kamu? ;p

December 29, 2010

uuuuu,i won octo~ hakhak,eventho boleh beli,nak try my luck,tak pernah lagi join mende2 cmni X)

small thoughts.

December 26, 2010

it’s been a week since I spend my last day in korea. and now i’m missing that country very dearly.Haihh.how i wish i could turn back time and start my vacation all over again.

haihh.

October 26, 2010

I want to say something.I don’t care.I just don’t care what will people judge me.I don’t care if this thing will happen to me in the future.At least,not now.I am freaking menyampah seeing this married couple openly wrote on each other walls (of course in FB) saying ‘marilah sini sayang,sejuklah’ or ‘nak peluk awak puas-puas’ I’m just saying that they could have communicate privately without telling the whole world that they horny can’t get enough from each other.Can they just text,or paling koman they can just leave a message (inbox) through fb.It’s not that hard.Ergghhhhhh.

 

Sorry for the randomness. It’s too much for me.

cemuih.

October 14, 2010

For a while, I forgot that i owned a blog. My dusty little blog that been abandoned for almost 6 months. Many things happened in between but I rather not to tell it here. It’s been 6 freaking months and I don’t have to keep looking at the past as I am ready to move forward,no?

Just for the sake of update, I’m now working in TM. Working life is tough. If you are still a student that is eager to finish your study, believe me,it is just a waste of time! X) Please please please enjoy your uni life because I tell you, working your ass off and membanting tulang empat kerat are more harder than you can imagine.Ini baru kerja kuli,kalau dah naik jadi bos,ish,can’t imagine lah. And working shift is more challenging where you have to work extra 3 hours compare to the normal people.For me,I still can manage the morning shift,but night shift really,banyak mengelat.Pergi makan mapley,pergi tidur dekat surau.Can’t help it. But,no whining, I choose this path,so accept it.

I just worried when people have such a high expectation on me.And I am still a slow learner. I tried my very best to keep up with them and I am hoping I will.

Until then.

aku kepingin roti bakar.

April 26, 2010

alrite.i shud not make a big deal of this matter.tapi i was still amused by the coincidence and all. first it was this,and than it was that.trime kasih kpd aqil sebab noticed benda ni *wahahaaaa*

the thing is,as u can see,my twitter main picture,the photo was taken in my car,wearing sunglasses with red shirt.and this one famous celebrity also has his twitter main picture,exactly the same as mine,taken in car,wearing sunglasses and wearing red shirt.i’m not saying ‘apsal mamat ni tiru aku?’ it’s juz the coincidence that i want to highlight here.but then,the issue pun gone with the wind.dh tak igt…..untilllllllllllllll today aqil tweet me saying something like this ‘first the same profile picture,now the food also?’ i was blurred for a while.apa yang sama lagi?

pagi tadi am tweeting a pic about my meal for breakfast,jus pegaga hijau and roti pandan hijau and i did mention about going all green for breakfast.and freaking-ly coincidence this same celebrity also tweet a pic saying he’s having green curry and green tea and he did highlight the green thing~ i was like omigosh.apa kejadahnya semua ni? all this coincidence is super scaryy,hahahaa.

tweet: gahhh,harini breakfast is all about green (-_-) aku harus mkn nasik. http://twitpic.com/1ijr6o

and this one celebrity.

tweet:  @AwalAshaari: Green day today. Green curry with green tea. Gryummy! http://twitpic.com/1ikdzl

oh oh well,this is interesting,shud i be highlighting that we are using the same uploader pic for tweeter? whahahaa,i know,that’s too much.

toddles!

i wish..

April 14, 2010

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.